petua hilangkan sedu


sedu # ape tu? OK rasa nya tak perlu soalan itu . sebab aku rase semua dah tau . kalau tanya pon aku tak reti nak explain macam mana -.-'

kalau baby sedu biasa nya letak kapas basah atas ubun ubun ataupon bagi dia menyusu



biasa kalau anak sedara aku sedu , memang buat macam ni je . tapi , kalau menyusu tu hati-hati sikit takut tersedak ke ape kan #macam mak-mak pulak gaya aku menaip . kahkah


-







kalau yang dah tua-tua macam kita #tetiba kita kan . HAHA 

tarik nafas dalam-dalam sampai rasa penuh dekat dada , lepastu tahan nafas dan telan air liur sekali atau dua kali . kalau tak hilang jugak , cuba minum air . insyaAllah hilang 








petua ni sebenar nya aku terjumpa dekat blog someone dimana aku pon tak ingat dah siapa . lepas aku baca  terus buat tapi lupa nak ucap terima kasih dekat tuan blog tu sebab suka sangat bila sedu hilang 
# LOL
 so , terima kasih daun keladi . kalau kita tau sesuatu tak salah pon kalau kongsi dengan orang . mudah-mudahan makin bertambah ilmu kita . insyaAllah








-bye-

2 kata saya baik . TQ ;P:

Hani Syahani said...

Kalo sedu2 ni mang hampeh je,xleh nk kawal,malu org tgk kite seksa sedu2 ni,hehehe.

manusia -.- said...

tulaaah dia. takpe nanti kalau sedu boleh cuba cara ni. manatau mujarab. hehe